Новото лице на продажбите

Основателят на Out2Bound Теофил Шиков и неговите партньори Димитър Митков, Борис Георгиев и Здравко Здравков са сред представителите на тазгодишния клас (2018) на Forbes България „30 под 30“.

Това привлича вниманието на Forbes България към компанията, и Даниел Василев интервюира Теофил, Димитър, Борис и Здравко за октомврийското издание на списанието.

В статията те разказват за старта на компанията, за предизвикателствата, успехите и растежът на компанията, който не спира през последните две години и половина! Споделят мечтите и надеждите си за компанията, за които целият екип не спира да работи! Ето и някои ключови моменти от статията, написана от Даниел Василев за Forbes България.

Защо “Новото лице на продажбите”?

Out2Bound е първата българска компания, действаща като изнесен екип продажби и с този подход само за две години вече прави експанзия на дейността си на международно равнище.

снимка на статията "Новото лице на продажбите" във Forbes (ст. 70-71)

Малко от списанието

„Някои от потенциалните им партньори първоначално са по-склонни да гледат на модела им като възможност за експеримент, вместо като на сигурен начин за постигане на резултати. „В началото обратната връзка, която получавахме като зелени и интелигентно изглеждащи момчета, беше: „Защо да не ги пробваме? – казва Шиков. – В един момент това отношение: „Защо да не ги пробваме?“, премина към: „Тези момчета наистина правят нещо смислено и носят резултати“.

„Това, което правим е, че пречупваме начина, по който хората възприемат търговците – казва Здравков за подхода им. – Чувал съм неведнъж, че те са хората, които искат да ти набутат нещо в гърлото. Докато нашата цел не е да продадем продукта на всяка цена, а да открием хората, които имат нужда от него, и да им помогнем с решението.“

„След като съставя екип, привлечен от идеята да работи на принципа на изнесения отдел продажби, Out2Bound отваря врати в началото на 2016 г. Стартът им не е летящ, но им позволява да се запознаят с местния пазар, на който и до днес не съществува друга компания, предлагаща такава услуга. „Трудност от самото основаване беше да си образоваме пазара, буквално, защото хората, с които се срещахме, бяха свикнали да правят продажби на базата не препоръки – казва Георгиев. – Трябваше да им покажем, че като имаме структуриран процес в компанията, той води до конкретни резултати.“

„Не се страхуваме от това да пишем имейли, защото имейлът не работи – това не е така; не се страхуваме да звъним, защото обажданията не работят – това също не е така; не се страхуваме да използваме и новите похвати, които платформи като LinkedIn предлагат.

 

снимка на статията "Новото лице на продажбите" във Forbes (ст. 72-73)

 

И половин година след основаването си Out2Bound вече работят и на международните пазари, а към началото на тази година вече работят и с международен екип.

„Във всяко тримесечие имаме хора, които говорят немски, през годината част от екипа бяха колеги от Сингапур, Китай, Белгия и Холандия – казва Шиков. – Това вече ни позволява да кажем на клиентите си, че можем да свалим още една бариера през техните потенциални клиенти в тези локации.“

„Именно наличието на специалист по продажбите в Сингапур насочва фокуса на Out2Bound към страната като вход към азиатския пазар, който измества потенциалните възможности за растеж на компанията с офиси в Скандинавските страни или Западна Европа.“

„Борис Георгиев споделя философията, която несъмнено обяснява техния успех: „Ние гледаме на продажбите и като на начин на живот“.

Out2Bound has been acquired by MarketStar